اخبار کرمان

استان کرمان جزو ۷ استان کم برخوردار کشور در حوزه راه‌های روستایی است

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور، گفت: ضریب برخورداری استان کرمان از راه‌های روستایی امروز به حدود ۷۷ درصد رسیده و در حوزه راه‌های روستایی جزو هفت استان کم برخوردار کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، خداداد مقبلی صبح امروز در مراسم تجلیل از تلاشگران عرصه حمل و نقل استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار، استاندار و سردار ناصر فرشید، فرمانده انتظامی استان کرمان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد، با گرامیداشت هفته حمل و نقل، اظهار داشت: کشور در همه حوزه‌های مختلف حمل و نقل شامل حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی و جاده‌ای فعال است و از این فرصت استفاده می‌کنم و به همه تلاشگران عرصه حمل و نقل کشور خسته نباشید و خدا قوت می‌گویم.

استان کرمان جزو ۷ استان کم برخوردار کشور در حوزه راه‌های روستایی است

وی با بیان اینکه چرخ اقتصاد کشور با حمل و نقل سرعت می‌گیرد و پویایی اقتصاد کشور در گرو حمل و نقل مناسب است، گفت: 26 آذر یادآور اقدام جهادگونه رانندگان کشور در سال 62 بود که به فرمان امام راحل این روز در تاریخ کشور ماندگار شد.

معاون ساخت و توسعه راه‌های روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با اشاره به اینکه موتور محرکه هر اقتصادی حمل و نقل است و تمام فعالیت‌های اقتصادی بدون حضور حمل و نقل امکان فعالیت ندارند، افزود: در استان کرمان که بهشت معادن و قطب کشاورزی کشور است به وضوح دیده می‌شود که اگر سیستم حمل و نقل نباشد این فعالیت‌ها راکد می‌شود.

وی با اشاره به نقش حدود ۹۰ تا ۹۴ درصدی حمل و نقل کشور در حوزه جابه‌جایی مسافر و بار، سهم بالایی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد، بیان کرد: حمل و نقل مناسب نیازمند زیرساخت و ناوگان است.

مقبلی با بیان اینکه ۲۲۰ هزار کیلومتر مجموع راه‌های کشور است که یک سرمایه ملی محسوب می‌شود، ادامه داد: ارزش اقتصادی امروز این سرمایه به 3500 همت می‌رسد و راهداران نقش مهمی در حفاظت و صیانت از این سرمایه ملی دارند.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان از نظر طول راه‌ها از جمله اصلی و فرعی و بزرگراهی رتبه دوم کشور را دارد، گفت: این استان در حوزه راه‌های روستایی جزو هفت استان کم برخوردار کشور است.

معاون ساخت و توسعه راه‌های روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه برای جبران عقب‌ماندگی راه‌های روستایی در استان از سال گذشته اعتبارات خوبی اختصاص داده شده است، افزود: ضریب برخورداری استان کرمان از راه‌های روستایی امروز به حدود 77 درصد رسیده که باز هم نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است.

وی با اشاره به اینکه حفظ راه‌های ارتباطی موجود کشور بسیار اهمیت دارد و هزینه نگهداری راه‌ها بسیار بالا است، بیان کرد: متاسفانه کمبود اعتبارات باعث شده که در این زمینه مشکلاتی داشته باشیم و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

مقبلی با بیان اینکه حجم تردد خودروهای سنگین کشور برای جابه‌جایی بار بسیار زیاد است و از این جهت آسفالت جاده‌ها در موارد زیادی دچار اضمحلال شده است، گفت: در قانون بودجه مصوبات خوبی در این زمینه داشتیم.

وی با اشاره به اینکه عبور بارهای معدنی در سطح جاده باعث اضمحلال جاده‌ها می‌شود و بر اساس قانون باید حمل و نقل بار معادن از سطح جاده برداشته شود و به سمت حمل و نقل ریلی برویم، افزود: استان کرمان باید در این زمینه پیشرو باشد.

معاون ساخت و توسعه راه‌های روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه جمع‌آوری حمل و نقل بار معادن از سطح جاده‌ها به ایمنی تردد مسافران نیز کمک می‌کند و در این حوزه بسیار اثرگذار است، ادامه داد: تلفات جاده‌ای در کشور نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده است و باید تلاش کرد که هر چه سریع‌تر کاهش پیدا کند.

وی بیان کرد: در ارتباط با ایمن‌سازی راه‌های مواصلاتی در کشور اقدامات زیادی انجام شده است و در این زمینه اصلاح نقاط حادثه‌خیز انجام شده اما همچنان افزایش تلفات جاده‌ای را داریم و امروز آمار ما به حدود 20 هزار تلفات در سال رسیده است.

معاون ساخت و توسعه راه‌های روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با اشاره به اینکه اقدامات فرهنگی در کاهش تلفات باید پیگیری شود، گفت: آموزش و ارتقای فرهنگ ترافیکی در این زمینه بسیار اثرگذار است و حتما باید پیگیری شود.

وی با بیان اینکه حدود ۴۲۰ هزار دستگاه ناوگان باری و حدود ۷۲ هزار ناوگان مسافری کشور است که در حوزه خدمات و اشتغال کشور نقش مهمی دارند، افزود: فرسودگی ناوگان باری یکی از مشکلات ما در این حوزه بود است.

مقبلی با اشاره به اینکه از دو سال گذشته حدود ۲۶ هزار وسیله نقلیه به ناوگان باری کشور اضافه شده است، بیان کرد: در حوزه حمل مسافر با کمبودهایی روبه‌رو هستیم که تلاش می‌شود با پرداخت تسهیلات این مشکل حل شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا