بیش از ۵۱ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان مصوب شد
مدیرکل اقتصادی و دارایی استان کرمان گفت: شش طرح سرمایهگذاری خارجی در استان به مبلغ بیش از ۵۱ میلیون دلار مصوب داشتیم که کار آن آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، صادق سلطانینژاد صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با تبریک ایامالله دهه فجر انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان بهویژه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، اظهار داشت: همیشه بهبود فضای کسب و کار استان کرمان یکی از اولویتهای استان بوده و خوشبختانه در ارزیابی جدید رتبه استان افزایش پیدا کرده و از رتبه 31 به رتبه 12 کشور ارتقا پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه تعامل خوبی با شورای هماهنگی بانکهای استان برقرار شده و واحدهایی اقتصادی که در استان با مشکل تامین مالی روبهرو بودند، شناسایی شدند، ادامه داد: در سال جاری 43 هزار و 647 فقره تسهیلات بانکی در استان به ارزش 32 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان با اشاره به اینکه سیستم بانکی استان کمک کرد تا مشکلات این واحدهای تولیدی برطرف شود، گفت: مشکلات بیمهای در حوزه تامین اجتماعی از دیگر مشکلات واحدهای تولیدی در استان کرمان بود که تقسیط 45 ماهه معوقات و بخشودگی جرایم مراجعهکنندگان پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای کسب و کار استان در بحث مالیاتی بود که کاهش نرخ مالیاتی واحدهای تولیدی از 25 درصد به 18 درصد پیگیری شد و هنوز این کاهش ادامه دارد، افزود: بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال جرایم مالیاتی مودیان در استان کرمان بخشیده شده است و هنوز هم پیگیر هستیم.
سلطانینژاد با اشاره به اینکه حداکثر اختیارات سازمان مالیاتی کشور به استان اجرا شده و اداره کل مالیاتی استان کرمان همکاری بسیار خوبی داشته که جای تقدیر دارد، بیان کرد: 38 هزار و 860 مجوز از درگاه ملی مجوزها به صورت الکترونیکی صادر شده و حدود 6 هزار و 700 مجوز نیز در نوبت صادر است.
وی با بیان اینکه صدور الکترونیکی مجوزها اقدام بسیار خوبی در جهت بهبود فضای کسب و کار استان کرمان داشت، گفت: مولدسازی یکی از مباحث مهمی است که میتواند پشتوانه مالی پروژههای عمرانی نیمهتمام دستگاههای اجرایی باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان با اشاره به اینکه ادارات با فروش املاک مازاد خود و مولدسازی میتوانند این سرمایه را در جهت تکمیل پروژههای خود قرار دهند، افزود: در استان کرمان 196 ملک مازاد از ادارات و نهادها به ارزش حدود 9 هزار میلیارد تومان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه ارزش افزایی این املاک برای ما بسیار اهمیت دارد که با بالاترین ارزش تهاتر یا به فروش برسد و از محل آن پروژههای عمرانی نیمه تمام به نتیجه برسد، گفت: ساخت بیمارستان جایگزین بیمارستان شفا در شهر کرمان نیز از محل مولدسازی ساخته میشود که در حال پیگیری است و این پروژه در دهه فجر کلنگزنی شد.
سلطانینژاد با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی بیشترین ملک مازاد را برای مولدسازی معرفی کردند، بیان کرد: در سال جاری سه ملک مازاد ادارات به ارزش 65 میلیارد تومان به فروش رسیده که پول آن نیز به استان برگشت داده شده و در پروژهها در حال هزینه شدن است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان با بیان اینکه در سال جاری فرآیند سنددار کردن املاک دولتی استان نیز پیگیری شد، افزود: در این راستا ۱۷۱ ملک دستگاههای اجرایی استان کرمان سنددار شدند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات تبصره ۱۸ در جهت کمک به تولید پرداخت میشود، گفت: در استان کرمان از محل اعتبارات سال 1401 مبلغ حدود 1250 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 و امسال نیز 1147 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 در استان کرمان پرداخت شده است.
سلطانینژاد با بیان اینکه در 10 ماهه امسال شش طرح سرمایهگذاری خارجی به مبلغ 51 میلیون و 255 هزار دلار مصوب داشتیم، افزود: تولید روغن موتور و روغن صنعتی در سیرجان، تولید فروکروم در بافت، کنستانتره مس در شهربابک، کنستانتره کرومیت در سیرجان، تولید دارو در کرمان و تولید کنستانتره مس در جیرفت، پروژههای با سرمایهگذاری خارجی در استان کرمان هستند که کارهای آن آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه بستههای سرمایهگذاری در استان کرمان تهیه و به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی میشود، گفت: سرمایه خارجی وارده به استان کرمان در سال جاری 28 میلیون و 350 هزار دلار است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان با بیان اینکه میانگین نسبت تسهیلات به سپرده بانکهای خصوصی در استان کرمان از 30 درصد با پیگیریهای انجام شده به 60 درصد رسیده که افزایش خوبی داشته است، افزود: بانکهای خصوصی باید منابع استان را در داخل استان هزینه کنند و انتظار میرود که این همکاری بیشتر و نسبت تسهیلات به سپرده رعایت شود، بانکها تا 85 درصد میتوانند تسهیلات به متقاضیان پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه شش طرح صنعتی و سه طرح گردشگری خیلی خوب به صنعت بیمه معرفی شده است، بیان کرد: امیدوار هستم طبق قول سرمایهگذاری هزار میلیاردی صنعت بیمه در استان کرمان این اقدام به نتیجه برسد که در سفر مدیرعامل بیمه ایران به استان کرمان
با بیان اینکه میانگین نسبت تسهیلات به سپرده بانکهای خصوصی در استان کرمان از 30 درصد با پیگیریهای انجام شده به 60 درصد رسیده که افزایش خوبی داشته است، افزود: بانکهای خصوصی باید منابع استان را در داخل استان هزینه کنند و انتظار میرود که این همکاری بیشتر و نسبت تسهیلات به سپرده رعایت شود، بانکها تا 85 درصد میتوانند تسهیلات به متقاضیان پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه شش طرح صنعتی و سه طرح گردشگری خیلی خوب به صنعت بیمه معرفی شده است، بیان کرد: امیدوار هستم طبق قول سرمایهگذاری هزار میلیاردی صنعت بیمه در استان کرمان این اقدام به نتیجه برسد که در سفر مدیرعامل بیمه ایران به استان کرمان مطرح و پیگیری شد.