تسهیلات گردشگری استان کرمان به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد
معاون استاندار کرمان، گفت: سهم گردشگری در تسهیلات تبصره ۱۸ از ۴ به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده با این وجود سهم استان کرمان از این تسهیلات بسیار کم و ناچیز است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، امیر حسنزاده صبح امروز در حاشیه بازدید از یک اقامتگاه سنتی تفریحی گردشگر در شهر رفسنجان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز در دنیا به حوزه گردشگری به عنوان یک صنعت نگاه میشود، اظهار داشت: صنعت نیاز به زیرساختهایی دارد که خوشبختانه زیرساخت و مواد اولیه صنعت سبز گردشگری در استان کرمان وجود دارد؛ این زیرساختها یا به صورت طبیعی در استان کرمان وجود دارد و یا در گذر زمان و طول تاریخ ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه کشور ما و به ویژه استان کرمان ظرفیتهای زیاد و خوبی در این حوزه دارد، گفت: کرمان بزرگترین استان کشور است، 10 اثر ثبت جهانی یونسکو در این استان وجود دارد و این ظرفیت عظیمی در حوزه گردشگری است که استان کرمان را در دنیا با آن میشناسند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، بیان کرد: ظرفیتهای میراث فرهنگی، تاریخی، طبیعی، گردشگری، وجود اقلیمها و آب و هوای مختلف در کنار قدمت تاریخی این استان مثل تمدن کنار صندل و مجموعههای تاریخی فراوان به کرمان جایگاه ویژهای بخشیده است.
وی با تاکید بر اینکه باید از این ظرفیتهای عظیم به خوبی و به بهترین نحو ممکن استفاده کرد، افزود: البته کارهایی آغاز شده، اما کم است و باید ظرفیتها از جمله مردم استان از جنوب تا شمال پای کار بیایند و به این خودباوری برسند و این ظرفیتهای را به دنیا بشناسانند.
حسنزاده، با اشاره به جاذبههای بینظیر و کمنظیر طبیعی در استان کرمان، گفت: کلوتهای شهداد، کویر بینظیر کرمان، ریگ یلان، دشت ریواس و غار ایوب در کنار ظرفیتهای گردشگری عشایری، روستایی و معدن در استان، کرمان را به یکی از مهمترین استانهای گردشگری در کشور تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه این ظرفیتهای عظیم در استان کرمان وجود دارد و نباید زیرساخت آن ایجاد شود، تنها کافی است به این باور برسیم که کرمان یکی از استانهای بینظیر در حوزه گردشگری در کشور است، ادامه داد: وجود ارگ بم، روستای صخرهای میمند، خانه حاج آقا علی، باغ شاهزاده و آثار تاریخی زیادی که در سراسر استان کرمان وجود دارد باید به خوبی و درستی به گردشگران معرفی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، با تاکید بر اینکه استان کرمان باید به عنوان مقصد گردشگری داخلی و خارجی قرار بگیرد، گفت: حضور گردشگران باعث میشود که خود به خود اقتصاد منطقه رشد کند؛ وقتی گردشگری به یک منطقه بیاید بقیه ظرفیتها هم به آن منطقه آمده و سرمایهگذاران خودشان پای کار میآیند.
وی با بیان اینکه استان کرمان پس از تهران بیشترین تعداد بومگردیها را دارد و بیش از 100 بومگردی فعال در استان کرمان وجود دارد و البته تعداد آن رو به افزایش است، افزود: هتلهای خوب و بزرگی در استان کرمان به بهرهبرداری رسیده و البته برخی هم در حال ساخت است و در مجموع زیرساختهای خوبی در حوزه گردشگری در استان ایجاد شده است.
حسنزاده، با اشاره به اینکه سهم گردشگری در تسهیلات تبصره 18 از 4 درصد به 10 درصد افزایش پیدا کرده و در بودجههای تملک دارایی و اجرایی هم سهم میراث فرهنگی افزایش یافته است، ادامه داد: انتقادی که وجود دارد این است که در تسهیلات تبصره 18 سهم تمام استانها به یک اندازه دیده میشود و سهم استان کرمان با این همه ظرفیت با یک استان کوچک به یک اندازه بوده که این عدد برای استان کرمان بسیار کم و ناچیز است.
وی با بیان اینکه باید ریسک سرمایهگذاری گردشگری در استان کرمان را کاهش دهیم تا سرمایهگذاران خودشان برای حضور در استان کرمان رغبت داشته باشند، گفت: از طرف دیگر باید روشهای جدید تامین مالی در این حوزه مدنظر قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، با بیان اینکه اعتقاد داریم که گردشگری میتواند یک صنعت سبز باشد، افزود: این صنعت، اشتغالزایی خوبی به همراه داشته، نشاط اجتماعی را به دنبال دارد و باعث مهاجرت معکوس به روستاها میشود.
وی با اشاره به اینکه در استان کرمان پنج پیشران معدن و صنعت، کشاورزی، گردشگری، انرژی خورشیدی و تجدید پذیر و حوزه ترانزیت را داریم، گفت: در حوزه گردشگری باید حمایت دستگاههای دولتی را داشته باشیم، باید به این حوزه کمک کرده، تسهیلسازی داشته باشند و در اعطای مجوزها و تامین زیرساختها کمک کنند.