۴۴ صنعت آببر در استان کرمان شناسایی شد
مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان، گفت: ۴۴ صنعت آببر در استان کرمان شناسایی شده است که ۷۷ میلیون متر مکعب مصرف آب این صنایع در سال است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، علیرضا عبدیان صبح امروز در آیین امضا تفاهمنامه همکاری سرمایهگذاری در احداث تاسیسات فاضلاب بین شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت آب و فاضلاب استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان و امیر خرمیشاد، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در دفتر استاندار کرمان برگزار شد با بیان اینکه پساب، یک آب غیرمتعارف پایدار است، اظهار داشت: استفاده از این آب برای صنعت مفید است.
وی افزود: با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس مقرر شد که آب مورد نیاز صنایع آببر به جز صنایع غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از پساب و آب نامتعارف تأمین شود و صنایعی که میتوانند از آب نامتعارف استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با بیان اینکه صنایعی که بالای ۱۰ لیتر بر ثانیه مصرف آب دارند شناسایی شدهاند، ادامه داد: 44 صنعت در استان کرمان بالای 10 لیتر بر ثانیه مصرف آب دارند که 77 میلیون متر مکعب مصرف آب این صنایع در سال است.
وی بیان کرد: بر اساس سیاستگذاری انجام شده قرار شد که آب این صنایع از محل 45 میلیون متر مکعب آب غیرمتعارف از محل آب انتقالی از خلیج فارس به کرمان و 19.5 میلیون متر مکعب آن از محل پساب شهرها دیده شود.
عبدیان با اشاره به اینکه پنج شهر رفسنجان و ۲۸ روستای آن، رابر، شهربابک، خرسند و خاتونآباد 15 میلیون متر مکعب پساب دارند، گفت: بعد از اجرای فاضلاب این شهرها پساب آن در اختیار شرکت ملی مس قرار میگیرد.
بزرگترین مشکل استان کرمان کمبود آب است
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در این جلسه با بیان اینکه بزرگترین و اولین مشکل استان کرمان کمبود آب است، اظهار داشت: مهمترین مشکل توسعه و زیرساختی استان نیز به دلیل کمبود آب است.
وی با اشاره به اینکه کارهای خوبی برای جبران کمبودهای این حوزه در استان انجام شده است، گفت: جبران بخشی از این کمبودها با اجرای فاضلاب شهری و استفاده از پساب آن برای صنایع بوده است.
استاندار کرمان با بیان اینکه کار انتقال آب از خلیج فارس نیز در حال انجام است، افزود: براساس قانون صنایع آببر باید از آب غیرمتعارف استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه شهر رفسنجان یکی از شهرهایی است که اجرای فاضلاب آن برای توسعه صنعتی انجام میشود، بیان کرد: پنج درصد ظرفیت تولید آب از محل اجرای فاضلاب شهری در اختیار شهرداریها قرار میگیرد.
فداکار ادامه داد: سرمایهگذاران زیادی مراجعه میکنند و درخواست ایجاد صنایع دارند، اما با کمبود آب روبهرو هستیم.
وی با اشاره به اینکه اشکالی که در شهر کرمان در اجرای فاضلاب انجام شد همین بود که سهمیه شهرداری از پساب فاضلاب در نظر گرفته نشده است، گفت: امروز شهرداری کرمان برای آبیاری فضای سبز شهری با چالش روبهرو است.