راورسوغاتی و خوراکیهای راور

آرت بِرِشتِو غذای راور

آرت بِرِشتِو غذای راور

یک نوع غذای محلی راوری که ضمن ساده بودن، زمان کمی برای تهیه ی آن لازم است و بسیار مقوی هم می باشد.

ابتدا مقداری آرد گندم الک شده (مقدار آرد بستگی به تعداد افراد دارد و معمولا برای هر نفر یک فنجان آرد کافی است) را در قابلمه ای ریخته و چند قاشق روغن به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا تفت خورده و مزه ی خامی آرد گرفته شود.

روغن مورد استفاده می تواند هر نوعی باشد از قبیل روغن مایع یا جامد معمولی، روغن دمبه گوسفند یا انواع دیگر روغن.

ضمن تفت خوردن آرد، نمک، زردچوبه و ادویه ی لازم را به آن اضافه می کنیم. در ادویه ی مورد استفاده حتما این سه قلم “مَرزَنگو (مرزنجوش یا مرزنگوش)، شنبلیله و فلفل سیاه” باید وجود داشته باشد. طعم خوش غذا بستگی به نوع و مقدار مرزنگویی است که در آن استفاده می شود. مقداری هم رب گوجه به آن اضافه می کنیم. (به جای رب گوجه می توان از گوجه ی تازه که رنده شده باشد یا گوجه ی خشک کوبیده استفاده کرد.)

پس از این که این مواد با هم تفت خوردند به مقدار لازم آب به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم کمی بجوشد و به قوام آید.

در ضمن جوشیدن غذا می توانیم به ازای هر نفر یک تخم مرغ در آن بشکنیم و در موقع سرو در ظرف هر نفر یک تخم مرغ می اندازیم.

اگر به تعداد کافی تخم مرغ وجود نداشته باشد، راه دیگری وجود دارد که همه به نسبت مساوی از تعداد کمتر تخم مرغ بهره ببرند. به این ترتیب که وقتی غذا در حال جوشیدن ملایم است، هر تعداد تخم مرغ که داریم (مثلا یکی یا دو تا) در سر آن ها را سوراخ کوچکی ایجاد می کنیم و از همین سوراخ کوچک محتویات داخل تخم مرغ شامل زرده و سفیده را به غذا اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا تخم مرغ ها به صورت ذرات کوچکی در تمام غذا پخش شود. (به این کار شِفتِو (sheftew) کردن تخم مرغ می گویند) بعد از پختن تخم مرغ ها غذا آماده است.

نکته مهم این که تخم مرغ از مواد اصلی این غذا نیست و می توان غذا را بدون تخم مرغ هم سرو کرد.

باید توجه داشت حرارت در تمام مدت طبخ غذا باید بسیار ملایم باشد تا از سوختن آرد و سایر مواد آن جلوگیری شود.

در ضمن به این غذا “قاتِقِ آرتو” (qateq e artu) یا “قِتِقِ آرتو” (qeteq e artu) هم گفته می شده.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا