حنای شهداد
حنای شهداد
درکشور عزیزمان ایران بیشتر در مناطق گرمسیری مانند سیرجان ، شهداد در استان کرمان که حنای شهداد شهرت جهانی از خواص درمانی و همچنین کیفیت دارد کشت می گردد
قسمت مورد استفاده : برگ
ماده ای در برگ حنا وجود دارد به نام لاوسـون که نه تنها خاصیت رنگی دارد بلکـه اثـر ضد باکتریایی بخصوص ضد باکتریهای گرم مثبت دارد. خاصیت ضد قارچی لاوسون موجود در حنا بخصوص قارچهای مولد کچلی آن به اثبات رسیده است. به غیر از خاصیت رنگی، حنا به لحاظ داشتن تانن، قابض و تقویت کننده مو پوست سر می باشد و ترکیبات آن موجب گردیده تا این گیاه در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد.
ادرارآور، قاعده آور : به سر گذاشتن حنای از قبل خیسانده در حمام خاصیت ادرار آور و قاعده آور دارد.
اگزما ، تعریق ،گرفتگی عضلات : عصارۀ برگهای گیاه بعنوان ضد گرفتگی عضلانی به کار میرود . در بعضی نواحی، گرد برگ حنا، برگ هلو و برگ تانندار گیاهان مختلف را مخلوط کرده و برای رفع اگزما و جلوگیری از تعریق دست و پا میمالند.
سوزش کف دست و پا : حنا ساییده شده ۲ الی ۳ قاشق مرباخوری ۱ لیوان آب ۵ قاشق غذاخوری سرکه قرمز خیس کرده خمیر بدست آمده را سطح کف دست یا پا ها قرار داده به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنید سپس با آب ولرم شستشو دهید.
سوختگی ، زخم : برای زخم هایی در اثر سوختگی به وجود آمده می توانید از دم کرده حنا محل را شستشو دهید .
تاول سر انگشتان پا : اگر در سر انگشت های پا در اثر تنگی کفش ایجاد تاول شده باشد حنای خیس شده را روی آن ببندید و یا اگر جوش زده باشد همین دستور را به انجام دهید .
آرامبخش اعصاب : بعضی اشخاص ناگهان عصبی و پرخاشگری در آنها ایجاد میگردد این اشخاص باید سر و کف دست و پاها را حنا کنند خواهند دید نتیجه مطلوب است.
ریزش مو : چنانچه موهای سر شما ریخته و یا هم اکنون ریزش هم دارد بیست گرم حنا را با روغن زیتون خمیر کرده بر سر بمالید سه ساعت بعد بشوئید ادامه دهید هر چند روز در میان موهای ریخته شده مجدد رشد خواهد کرد
خارش ، جوش : برای تسکین خارش بی امان جوش های خارش دار حنا را با روغن بادام شیرین خمیر کنید روی محل ها بمالید التیام بخش خواهد بود.
شوره سر : اگر در سر خود شوره دارید حنار را با آب لیمو به جای اب خیس کرده یکی دو ساعت بعد در سر بمالید دو ساعت بعد بشوئید.
زخم در ناحیه پوست سر : برای زخم های داخل سر مقداری صابون رنده شده و مقداری حنا را خمیر کرده روی سر بگذارید یکی دو ساعت بعد بشوئید.
درد مفاصل : مقداری حنا را با سرکه خیس کرده روی محل درد گذاشته و بعد از گذشت ۱ الی ۳ ساعت بشویید.
روشن کننده پوست : مقداری حنای ساییده را داخل ظرفی فلزی ریخته روی حرارت قرار داده کمی تفت دید تا رنگ آن تغییر کرده کمی متمایل به قهوه ای شود، ۱ قاشق غذاخوری به اضافه مقداری شیر مخلوط کرده روی پوست ماسک کنید حدود ۱۵ دقیقه بعد بشویید.
حنا و رنگ مو :
حنا به عنوان یکی از مهمترین رنگ کننده های گیاهی جهان است که قدمتی بسیار طولانی دارد، امروزه نیز برای بسیار علاقمندان جایگاه ویژه ای داشته و با توجه به بی ضرر بودن آن علاقمندان بسیاری در در جستجوی نوع با کیفیت آن هستند.
معمولا حنا را همراه با آب خیس کرده و روی سر قرار می دهند که به رنگ خرمایی و گاهی متمایل به قرمز خواهد بود .
طراحی با حنا روی دست ، پا و ناخن : نقاشی با حنا
اگر علاقه به نقش و نگارهای زیبایی روی بدنتان داشته باشید، بهترین گزینه رنگآمیزی پوست (بدون خالکوبی) به وسیله حنا است. با حنا میتوان طرحهای متعدد کلاسیک ، محلی و عربی را روی پوست ایجاد کرد که بسیار شبیه خالکوبی هستند اما دردسرهای آن را ندارند.
تنها ایرادی که میتوان به نقش و نگارهای حنا روی بدن گرفت این است که دایمی نیستند و بسته به مدت زمانی که حنا روی پوست باقی میماند، در حدود دو تا چهار هفته، نقش و نگارها هم روی پوست میمانند.