سیرجانگردش و تفریح در سیرجان

دریاچه کفه نمک سیرجان

دریاچه کفه نمک سیرجان

دریاچه‌های نمک یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی هستند که در استان‌های مختلف ایران هم به‌وفور یافت می‌شوند. در کرمان و در نزدیکی شهر سیرجان، یک دریاچه نمک مشهور به کفی نمکی وجود دارد که توجه گردشگران را جلب می‌کند. دریاچه‌ای زیبا و جذاب که در فصول مختلف سال، چهره‌ای متفاوت به خود می‌گیرند.
استان کرمان یکی از استان‌های متنوع و چهاراقلیم در مرکز ایران است که جاذبه‌های گردشگری فراوانی را در دل خود جای داده است. یکی از جاذبه‌های دیدنی طبیعی در این استان دریاچه کفه نمک سیرجان است. این دشت سفید و پر از نمک، وسعتی ۳۵هزار هکتاری دارد. این دریاچه در مسیر کرمان به شیراز، در ۲۷کیلومتری جاده سیرجان و نزدیکی روستای خیرآباد قرار گرفته است. به همین دلیل با نام کفه نمک خیرآباد هم شناخته می‌شود.

دریاچه کفه نمک خیرآباد در بخشی از ایام سال، یک دریاچه چشم‌نواز و زیباست و در بخش دیگر از سال که خبری از بارندگی نیست، به یک شوره‌زار بزرگ تبدیل می‌شود؛ همین جنبه دوگانه این دریاچه آن را به جاذبه‌ای شگفت‌انگیز تبدیل کرده است. این منطقه باتلاق نمک و یکی از بزرگترین ذخیره‌گاه‌های نمک کشور است. البته ناکفته نماند که بارش باران به مدت چند ساعت کافی است تا این منطقه را به یک دریاچه بزرگ و مواج تبدیل کند. این باران‌ها کفه نمک خیرآباد را دریاچه‌ای دیدنی تبدیل می‌کند و باعث می‌شود هزاران گردشگر از استان‌ها و شهرهای مجاور به این منطقه سر بزنند. موضوع دیگری که سبب جذابیت دوچندان این منطقه می‌شود، آن است که دور تا دور دریاچه نمکی خیرآباد را کوهستان‌ها در بر گرفته‌اند.

این قسمت از کویر در سیرجان یکی از کم‌ارتفاع ترین و پست‌ترین مناطق در استان کرمان است. مسیری که از سیرجان به دریاچه کفه نمک می‌رسد، مسیری است که میزبان باغ‌های پسته است. تقریباً ماه شهریور زمان برداشت محصولات ابن باغ ها است. به همین دلیل اگر این شانس را داشته باشید تا در زمان برداشت محصول به این منطقه سفر کنید، می‌توانید پسته تازه را مستقیم از باغ‌ها بخرید و از خوردن پسته تازه لذت ببرید.

بهترین زمان برای بازدید از کفه نمک خیرآباد
اگر کنجکاو شده‌اید که از دریاچه زیبا نمک سیرجان دیدن کنید، پیشنهاد می‌کنیم در زمان مناسب راهی این منطقه شوید. بهترین زمان برای بازدید از این منطقه، فصل بهار، اوایل پاییز و فصل زمستان است. دریاچه کفه نمک خیرآباد در هر یک از این فصول، جذابیت‌های خاص خودش را دارد.

یکی از ویژگی‌های این منطقه این است که با تبخیر شدید آب که ناشی از گرمای زیاد کویر است، لایه‌ای یخی شکل از نمک شکل می‌گیرد. همین موضوع سبب می‌شود که فرصت مناسبی برای کویرنوردی فراهم شود؛ به ویژه در شب‌های مهتابی که تابش نور ماه، منظره‌های خیره‌کننده‌ای از بلورهای نمک به جامانده در کف دریاچه نمک سیرجان ایجاد می‌کند.

درخشش این بلورهای نمکی روی زمین دریاچه کفه نمک و درخشش ستاره‌ها در آسمان پهناور و تاریک کویر ایران، فرصت فوق‌العاده‌ای برای گردشگری فراهم می‌کند. اگر سرمایه‌گذاری کافی و مناسب در این منطقه صورت بگیرد، کفه نمک این پتانسیل را دارد که به یکی از قطب‌های گردشگری ایران و کرمان تبدیل شود؛ اما متاسفانه بی‌توجهی به این پتانسیل‌ها، آن را در شرف نابودی قرار داده است.

بخشی از این نمک‌زار به دلیل بی‌مبالاتی افراد ناآگاه و به خاطر عبور خودرو، از بین رفته است. علاوه بر این، تلاش کافی برای معرفی منطقه به گردشگران مشتاق صورت نگرفته است. بسیاری از علاقه‌مندان به کویر و کویرنوردی از وجود چنین جاذبه‌هایی اطلاع ندارند. حتی در صورت اطلاع، امکانات کافی برای استفاده از این فرصت‌ها در منطقه وجود ندارد.

این دریاچه در فهرست ثبت در میراث طبیعی کشور قرار گرفته است و در انتظار تأمین اعتبار برای اجرای طرح‌های گردشگری است. امید است که با همکاری مسئولان مربوطه، رونق گردشگری در منطقه باعث حفظ طبیعت و جذابیت‌های دریاچه نمک سیرجان شود و علاوه بر این، به زندگی اهالی منطقه رونق ببخشد.

مسیر دسترسی به دریاچه کفه نمک سیرجان

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، دریاچه کفه نمک سیرجان در ۲۷کیلومتری جاده سیرجان و در نزدیکی روستای خیرآباد قرار گرفته است. برای رفتن به این دریاچه می‌توانید یکی از دو مسیر موجود را انتخاب کنید. یکی از این مسیرها یک جاده خاکی است که از شهر سیرجان به طرف روستای شریف‌آباد می‌رود. مسیر دیگر یک جاده آسفالته است که از سیرجان به سمت نیریز می‌رود و از جنوب کویر عبور می‌کند.

آدرس استان کرمان، ۲۷ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سیرجان و محور روستای خیرآباد

دریاچه کفه نمک سیرجان

دریاچه کفه نمک سیرجان

دریاچه کفه نمک سیرجان

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا